Kvinoa-bataattivuoka

29. maaliskuuta 2017


Bataatista ja kvinoasta saa aivan ihanaa uunivuokaa, jota on helppo tehdä iso satsi kerralla ja lämmitellä seuraavina päivinä. Helppoa ja hyvää arkiruokaa!


Olen odottanut niin innolla tätä hetkeä kun saan jakaa tämän reseptin kanssanne!

En tietenkään ikinä julkaise tänne reseptejä, joihin en ole tyytyväinen, tai joita en tekisi toistamiseen. Mutta kuitenkin aina joukossa on niitä hyviä reseptejä, ja niitä parhaita joita haluat heti lisää. Tämä on juuri yksi näistä parhaista resepteistä. Sillä kuka oikeasti voisi olla rakastamatta bataattia?


En muista enää tarkalleen mistä se ensimmäinen idea bataattivuokaan lähti, mutta aluksi ajattelin pastaa ja bataattia samassa ruoassa. Ja samassa padassa pitäisi olla myös jotain vihreää. Sitten ajatus muotoitui päässä kerran jos toisenkin ja lopulta totesinkin että käytänkin kvinoaa.

Kvinoa on tämän hetken ihastukseni ja voisin käyttää sitä melkein joka ruokaan. Erityisen hienoa kvinoasta tekee se, että sitä saa myös kotimaisena, jolloin sen tuottoon ei liity eettisiä ongelmia. Tuplavoitto ettenkö sanoisi. Kvinoan hienouksiin kuuluu myös se, että siinä on välttämättömiä aminohappoja juuri oikeassa suhteessa tarpeeseen nähden. Kvinoan lisäksi näin on vain muutamissa kasvikunnan tuotteissa esimerkiksi soijapavuissa ja hampussa.


Jos et vielä ole blogiani lukiessa huomannut, että bataatti on lähellä sydäntäni, tutustu tämän reseptin lisäksi esimerkiksi bataattipizzaan ja juuresrieskaan. Inkiväärin ja bataatin ihanasta liitosta voit lukaista tästä ja oman suosikkiherkkuni bataattiranskisten ohje löytyy myös blogista! Bataattireseptejä ei ole ikinä liikaa, joten tasaisella syötöllä niitä tulee, ei siis hätiä! Onko bataatti susta yhtä hieno juttu?

Bataatti on vain niin hienoa että siitä ei pääse yli eikä ympäri. Bataatin lisäksi tähän herkkuun päätyi tuoretta pinaattia, joka samalla toimii kivana väriläiskänä. Muuten tylsästä uuniruoasta saa myös kivan koristelemalla sen nätiksi. Käytin itse tuoreita herkkusieniä, mutta muitakin vaihtoehtoja on! Blogin lopussa vinkit vuoan koristeluun.


Herkullisia bataattihetkiä!


Kvinoa-bataattivuoka

6 annosta

800 g bataattia
2 dl (kotimaista) kvinoaa
1 kasvisliemikuutio
2 sipulia
70 g tuoretta pinaattia
1 tlk (2dl) kaurakermaa
½ dl ravintohiivahiutaleita
1 rkl kookosöljyä
1 rkl srirachaa
1 tl valkopippuria
1 tl suolaa

öljyä paistamiseen
koristeluun tuoreita herkkusieniä

Pese bataatit hyvin ja kuutioi. Paista bataatteja 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia (riippuen palojen koosta). Paiston jälkeen nosta uunin lämpötila 225.

Huuhtele kvinoa ja kypsennä paketin ohjeen mukaisesti kasvisliemessä.

Kuori ja paloittele sipuli. Kuullota se öljyssä. Huuhtele pinaatti ja lisää sipulien sekaan.

Kun bataatti on kypsää, soseuta se sauvasekoittimella (niin kuoretkin muussaantuvat). Lisää sekaan kaurakerma, lisää vielä noin 3 dl nestettä esim. huuhtelemalla kaurakermapurkkia. Lisää soseeseen ravintohiivahiutaleet, kookosöljy ja mausteet. Maista, lisää mausteita tarvittaessa.

Sekoita bataattisose, kvinoa ja pinaatti-sipuliseos keskenään uunivuoassa. Viipaloi päälle herkkusieniä.

Paista 225 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.



VINKIT!
  • Osan bataatista voi korvata muillakin juureksilla kuten lantulla, nauriilla tai palsternakalla.
  • Jos sinulla ei ole ravintohiivahiutaleita, voit käyttää niiden tilalla esim rouhittuja (suola)pähkinöitä tai (Porlammin chili) vegejuustoraastetta
  • Herkkusienien tilalla voit käyttää koristelussa esimerkiksi ohuita tomaattiviipaleita, pähkinärouhetta, korppujauhoja tai olla laittamatta mitään.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget