Mustapapukastiketta ja spagettikurpitsanuudeleita

15. lokakuuta 2014


Jos ruuanlaitto olisi aina näin helppoa, vaivatonta ja nopeaa, maailma olisi paljon parempi paikka... Lupasin toteuttaa spagettikurpitsaa vielä, kun siihen on mahdollisuus, joten tässä sitä ollaan: spagettikurpitsanuudeleita. 

Kiinalaistn ravintoloiden mustapapukastike on suurta herkkuani ja halusin kokeilla kotiversiota sellaisesta kastikkeesta. Käytössäni oli vielä syksyn viimeisimpiä spagettikurpitsoja, joten sekin pääsi vielä loistamaan tähän reseptiin perinteisen riisi-lisukkeen tilalle. 
Mustapapukastikkeen toteuttaminen oli lopulta todella helppoa ja nopeaa. Suorastaan yllätyin siitä, miten helposti kastikkeeseen sai hyvän ja täyteläisen maun. Maustamisessa ei tosiaan kannata arastella, mutta suosittelen lisäämään mausteita kuitenkin ensin varovaisemmin ja maistamaan välissä, ettei inkivääriä tai tabaskoa holahda liikaa.
Spagettikurpitsa toimii todella hyvin nuudelityyppisenä versiona ja käyttämäni maustekastike toimi todella hyvin. Lopputulos muistutti rakenteensa ja makunsa puolesta hieman riisinuudeleita.

Spagettikurpitsanuudelit ja mustapapukastike

2-3 annosta

Mustapapukastike
1 rkl seesamiöljyä
2       sipulia
3       valkosipulin kynttä
1 tlk  mustapapuja
2       porkkanaa
½ dl  herneitä
2 dl   kasvislientä
2 rkl  soijaa
1 tl    inkiväärijauhetta
½ tl   tabascoa (tai ripaus chilijauhetta)
2 tl    miriniä (jos ei saatavilla, jätä pois kokonaan)

Spagettikurpitsanuudelit
500 g spagettikurpitsa
2 rkl  seesamiöljyä
1 tl    soijaa
1 tl    riisiviinietikkaa (voinee korvata jollain toisellakin viinietikalla, kuten omenaviinietikalla)

Halkaise spagettikurpitsa ja koverra siemenet pois. Laita kurpitsa leikkauspinta alaspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Paranna maailmaa odotellessasi ja halutessasi pilko sipulit ja porkkana valmiiksi.
Kun kurpitsa on kypsynyt, nosta se uunista jäähtymään. Valmista mustapapukastike odottaessasi kurpitsan jäähtymistä. Kuullota pilkotut sipulit seesamiöljyssä. Lisää joukkoon valutetut (mutta ei huuhdellut) mustapavut ja paista. Painele mustapapujen rakennetta hieman rikki hämmennysaparaatilla. Lisää joukkoon pilkottu porkkana, herneet ja kasvisliemi. Pidä levyä pienellä lämmöllä ja anna kypsyä muutamia minuutteja. Lisää mausteet ja keitä seosta hetki kasaan, niin, että siitä tulee hieman kiinteämpää. Nosta valmis kastike pois levyltä odottamaan.
Kaavi spagettikurpitsan malto haarukalla siivilään (tai kulhoon) ja valuta kertynyt neste pois. Sekoita seesamiöljy, soija ja riisiviinietikka keskenään ja kaada kulhoon spagettikurpitsasäikeiden päälle ympäriinsä. Sekoita varovasti ja kaada tarvittaessa ylimääräinen neste vielä pois.
Tarjoile spagettikurpitsanuudelit lämpöisenä mustapapukastikkeen kanssa ja nauti.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget