Sairaan nopeet mikropizzat

13. joulukuuta 2014


Kyseessä siis ei suinkaan ole mikrotetut valmispizzat, vaan mikro viittaa tässä yhteydessä kokoluokkaan. Tavoitteena oli siis tehdä pieniä pizzoja, jotka on helppo syödä sen kummemmin sotkematta käsiään. Täytteenä käytin aurinkokuivattua tomaattia, avokadoa, pestoa ja jalapenoa, jotka pysyvät hyvin kasassa eivätkä valuta ylimääräistä kosteutta. Toki jos haluaa, täytteitä voi lisäillä oman mielensä mukaan. Pizzapohjasta tuli sopivan rapeaa ja se pysyi hyvin koossa, joten käsin syöminen onnistui mainiosti.

Pizzat

10 kpl

Pohja
3 dl     täysjyvävehnäjauhoja
1 tl      leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl     vettä
2 rkl    oliiviöljyä

Täyte
2 rkl  ketsuppia
5        aurinkokuivattua tomaattia
1        avokado
½ dl   pestoa
10      jalapenosiivua
100 g vegejuustoraastetta (esim Violife for pizza)
valkosipulijauhetta

Valmista pohja sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Aluksi sekoitus onnistuu parhaiten haarukalla ja lopuksi muotoile taikinasta pallo käsin. Nosta taikina jääkaappiin hetkeksi.
Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja avokado sopiviksi paloiksi odotellessa.
Pyöritä taikinasta pötkö ja leikkaa se 10 osaan. Muotoile osista pallot ja kaulitse ne n. 10 cm halkaisijan ympyränmuotoisiksi levyiksi, lisää tarvittaessa jauhoja kaulitsemisen yhteydessä.
Levitä jokaiselle levylle hieman ketsuppia ja asettele aurinkokuivatut tomaatit, avokado ja jalapenot tasan jokaiselle. Laita vielä nokare pestoa jokaiselle pizzalle. Lopuksi ripottele juustoraaste ja valkosipulijauhe jokaisen pizzan päälle.
Paista pizzoja 225 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget