Kaurakermainen parsakaali-sienipasta

7. huhtikuuta 2015


Toisinaan on jotenkin niin yllättävää, miten suhteellisen yksinkertaisista raaka-aineista saa aikaan jotain todella hyvää. Viimeaikoina olen ihastunut Nordicin sipuli kaurakermaan. Se on jotenkin todella maukasta sellaisenaan, mutta ei kuitenkaan liian sipulisen päällekäyvää. En yleensä suosi hirveästi valmiiksi maustettuja ruokakermoja, mutta tämä tekee kyllä poikkeuksen.
Parsakaali ja sienet sopivat yhdeen ja pastaan ylipäätään, joten eivätpä varmaankaan vaadi sen kummempaa selvittelyä. Se on myös hienoa, että viimeaikoina kaupoissa on ollut paremmin saatavilla ruskeita herkkusieniä. Ne näyttävät ruuassa paremmalta ja jos ei muuta, niin placebovaikutuksen takia maistuvat paremmilta.

Parsakaali-sienipasta

2 annosta

1         sipuli
1         valkosipulin kynsi
200 g  ruskeita herkkusieniä
150 g  parsakaalia
1 prk   Nordicin sipuli kauraruokakermaa
1 rkl    maissitärkkelystä
2 rkl    tuoretta basilikaa
1 tl      mustapippuria
ripaus yrttisuolaa
80 g    täysjyväspagettia

öljyä paistamiseen
rucolaa ja mustapippuria tarjoiluun

Kuori ja pilko sipulit pieneksi. Kuullota sipuleja kasarissa öljyssä. Paloittele sienet ja parsakaali. Lisää parsakaalin palat sipulien sekaan ja laita sekaan hieman vettä, että parsakaalit hyörystyvät. Kun vesi on haihtunut, lisää sekaan sienet ja kypsennä. Keitä spagetti toisessa kattilassa kypsäksi ja siivilöi.
Kun sienet ovat paistuneet tarpeeksi, lisää sekaan ruokakerma ja maissitärkkelys ja sekoita hyvin. Lämmitä kunnes seos sakenee hieman. Revi tuore basilika kastikkeen sekaan ja lisää loput mausteet. Lisää keitetty spagetti kastikkeen sekaan ja sekoita. Tarjoile spagetti esimerkiksi rucolan kanssa ja jauha päälle vielä hieman mustapippuria myllystä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget