Pinaattinen makaronilaatikko sienikeitosta

4. kesäkuuta 2015


Minulla on varmaan pienen ikuisuuden verran pyörinyt ajatus päässä makaronilaatikosta, jossa munamaidon sijaan käytettäisiin sienikeittoa. Hetki sitten julkaisin jämävuoan reseptin, josta idea sienikeiton käyttöön kastikkeena tuli alunperin mieleeni. Myöhemmin, kun puhuin tästä ideasta ystävälleni, hän sanoi, että jossain Jamie Oliverin keittokirjassa oli käytetty samaa ideaa makaronilaatikkoon. Voinkin siis katsoa ylpeänä peiliin ja todeta keksineeni saman idean kuin Jamie Oliver... No jos nyt ei kumminkaan, mutta hauska yhteensattuma jokatapauksessa.
Valmistin sienikeiton tuoreista herkkusienistä ja riisimaidosta. Soijajauho tuli mukaan tuomaan rakennetta, sillä se toimii tällaisissa ruuissa hyvin kananmunan korvikkeena. Jos tästä laatikosta haluaa vielä jämäkkärakenteisemman, soijajauhoa voinee käyttää enemmänkin. Mielestäni makaronilaatikon ei tarvi olla kuitenkaan ihan kuutoitavaa, kuten sitä usein tarjotaan.
Mantelijauhe vuoan päällä oli äärimmäisen herkullinen lisä! Ajattelin käyttää sitä ikäänkuin korppujauhon asemesta estämään palamista, mutta osoittautuikin, että se käytännössä korvasikin juustokuorrutteen. Toisinsanoen makaronilaatikkoon tulikin sitten mukava juuston omainen kuorrute ilman juustoa, en valita.
Lopputulos oli mielestäni maukas ja menee hyvin arkiruokarepertuaariin. Tätä voisi valmistaa tyyliin kerran viikossakin ja mukavaa vaihtelua saa lisäämällä eri kasviksia pinaatin tilalle. Hyvä vaihtoehto myös maidottoman ja kananmunattoman ruokavalion noudattajille.

Pinaattimakaronilaatikko herkkusienikeitosta

4 annosta

Herkkusienikeitto
250 g  herkkusieniä
1         sipuli
3         valkosipulinkynttä
1 dl     soijajauhoja
5 dl     riisimaitoa
1 tl      paprikajauhetta
ripaus yrttisuolaa
ripaus mustapippuria
ripaus yrttimaustetta

öljyä paistamiseen

Lisäksi
200 g pastaa
150 g tuoretta pinaattia
½ dl   mantelijauhetta

Kuori sipulit ja pilko ne ja herkkusienet. Kuullota sipuleita kasarissa. Lisää herkkusienet parissa erässä ja kypsennä. Kun suurin osa sienten nesteestä on haihtunut, ripottele sekaan soijajauho ja sekoita. Lisää riisimaito ja kiehauta. Lisää mausteet. Anna keiton hautua hetki.
Keitä pasta lähes kypsäksi (vähemmän kypsä kuin al dente). Ryöppää pinaatti (tai jätä ryöppäämättä jos babypinaattia tai suomalaista...).
Sekoita pasta ja pinaatti uunivuoassa keskenään ja kaada sienikeitto päälle. Tasaa ainekset vuokaan. Ripottele mantelijauhe päälle.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget