Maapähkinävoinuudelit

1. toukokuuta 2016


Pidätkö maapähkinävoista muussakin kuin jälkiruuissa? Tämä on helppo ja yksinkertainen aasialaistyylinen nuudeliruoka, joka syntyy kaapin jämävihanneksistakin.


Hyvää vappua!

Onko nyt jo todella toukokuu? Tuntuu jotenkin hassulta, tämä kevät on vaihteeksi mennyt niin nopeasti ettei meinaa lainkaan pysyä perässä. Vappuherkkujakin on yllättäin tullut tehtyä, kokeilin tehdä tippaleipiä itse, maku oli mainio, mutta hienojakoisuudessa olisi voinut olla parannettavan varaa. Tippaleipäni muistuttivat parin ensimmäisen jälkeen enemmänkin epämääräisiä klönttejä, kuin kiemuraisia tuulenpesiä. Mutta eipä siinä, kaikki tuli syötyä ja jäi vielä hyvä mielikin. Tänään ajattelin kuitenkin juhlistaa vappua niinkin radikaalisti kuin paistamalla vohveleita.



Arkiruokarumba jatkuu jälleen alkavalla viikolla, joten taas pitäisi miettiä mitä sitä tekisi. Tämä yksinkertainen nuudeliresepti on kätevä arkiruoka, eikä se ole ihan niin höttöinenkään, jos käyttää täysjyväisiä nuudeleita, tai vielä parempaa pavuista valmistettuja nuudeleita. Oletteko testanneet? Minä pidän kovasti noista papunuudeleista, joita kaupassa alkaa hiljalleen olla useampaakin sorttia.

Nuudeliruuat ovat aina siitä käteviä, että ne valmistuvat nopeasti. Tässä ruuassakaan ei loppujenlopuksi kulu aikaa kuin sellainen viitisentoista minuuttia. Maapähkinävoikastike tuo nuudeleihin mukavaa makua, eikä valmiita maustepusseja tarvita. Vihanneksiksi kelpaavat mitkä tahansa, mitä kaapista löytää, joten käytä ihan niitä kasviksia joista pidät. Ohjeessa luettelemieni lisäksi nuudelien kaveriksi sopivat loistavasti esimerkiksi porkkana, kukkakaali tai vaikka idut. 


Maapähkinävoinuudelit

2 annosta

Kastike
1 valkosipulinkynsi
2 cm pätkä chiliä
2 rkl (vähäsuolaista)soijaa
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl maapähkinävoita
2 rkl seesamiöljyä
½ tl inkiväärijauhetta
2-3 rkl kuumaa vettä

2 arkkia täysjyvä/papunuudeleita
1 pala kaalia
1/4 punaisesta paprikasta
100 g soijapapuja (pakaste)
100 g broccolinia/parsakaalia
2 rkl seesaminsiemeniä

Laita nuudelit keittymään paketin ohjeen mukaan.

Valmista kastike. Murskaa valkosipuli ja pienistä chili. Sekoita kulhossa niihin muut kastikkeen ainekset paitsi vesi. Lisää lopuksi kuumaa vettä ja sekoita, kunnes seos on kastikemaista.

Pilko kaali, paprika, soijapavut ja parsakaali. Laita ne pannulle paistumaan. Kun kasvikset ovat hieman kypsyneet, lisää sekaan keitetyt nuudelit ja seesaminsiemenet, paista hetki. Lisää sitten kastike ja nostele nuudeleita, että kastike leviää jokapuolelle. Tarjoile lämpimänä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget