Veget rieskarullat

3. toukokuuta 2016


Haluaisitko tehdä äitienpäiväksi jotain erityistä, mutta olet epävarma taidoistasi? Nämä rullarieskat onnistuvat keneltä tahansa, mutta ovat näyttäviä juhlapöydässä tai mikseipä vaikka aamupalalla.


Mukavaa iltaa!

Onko kukaan muu pannut merkille, että äitienpäivä on jo tällä viikolla? Olen onneksi muistutellut itseäni aiheesta jo muutaman viikon verran, vaikka onhan se varsin haastavaa toisinaan muistaa tämä vuosittain samaan aikaan, toukokuun toisena sunnuntaina, oleva tapahtuma. Äitienpäivä on siitä hieno tapahtuma, että sillä on mielestäni oikeasti merkitystä. Nykyään yhä enemmän halutaan tasoittaa sukupuolten välisiä eroja, tuoda esille sukupuolineutraalien liittojen merkitystä ja niin edelleen. Kukaan ei voi kuitenkaan (vielä ainakaan nykyisin menetelmin) poistaa sitä tosiasiaa, että meillä jokaisella on äiti. Äiti, joka on tuonut sinut tähän maailmaan, kasvattanut ja pitänyt sinusta huolta. Se jos jokin on ansainnut oman päivänsä. Äitienpäivänä jokainen voi hemmotella omaa äitiään ja isoäitejään, hemmottelun ei tarvitse olla edes maailmaa mullistavaa, pienetkin huomionosoitukset ovat tärkeitä!


Ota siis itseäsi niskasta kiinni ja tee äidillesi jotain hyvää ruokaa sunnuntaina! Suuri osa äideistä nauttii hemmottelusta, joten hoida itse ruuanlaitto ja tiskit vielä perään, niin äiti kiittää varmasti. Meillä on aina ollut tapana valmistaa äidille hyvä aamupala ja tarjoilla se sään salliessa ulkona mökin terassilla. Olen sitten aina tavannut äitienpäivänä myös tehdä kunnon ruuan ja tarjoilla jälkiruuaksi jotain kakkua. Jos äitiä ei kuitenkaan pääse henkilökohtaisesti näkemään, hän arvostaa varmasti puhelinsoittoa tai etukäteen valmistettua korttia. Muistamisia voi olla monenlaisia, ei siis kannata luovuttaa, ellei pääse paikanpäälle.


Jos haluat valmistaa äitienpäivänä jotain todella hienoa äidillesi, laitoin reseptin aiemmin kauniista eclair -leivonnaisista, jotka koristavat juhlapöydän kauniiksi. Äidit eivät kuitenkaan elä pelkällä hyvyskällä, joten hänet voi yllättää myös jollain suolaisella ruualla! Ihmettelen usein, miksi käytännössä kaikki äitienpäiväreseptit ovat aina makeita, suklaata, kakkuja, leivoksia jne. Eikö muka kenenkään muun äiti halua joskus jotain suolaistakin kuin minun? Isäinpäivänä kyllä on tarjolla jos jonkinmoista äijäurokaa, mutta ei äideille.

Siksi siis korjaan tämän vääryyden, ja tässä on kokenemattomillekin kokeille sopiva resepti! Nämä rieskarullat ovat todella yksinkertaisia, mutta sitäkin maukkaampia! Jokainen pystyy tekemään näitä rieskarullia tai voitpa vaikka pyytää lastasikin niitä sinulle valmistamaan, vink vink. Rieskarullat sopivat aamupalalle, alkuruuaksi tai mikseipä vaikka pääruuaksi tuhdin salaatin tai keiton kanssa. 

Veget rullarieskat

42 palaa

1 pss rullarieskaa
1 rs Oatlyn kauratuorejuustoa
½ dl siemeniä (kurpitsa, seesami, auringonkukka...)
½ kurkku
1/4 punaista paprikaa
50 g tuoretta rucolaa
50 g tuoretta pinaattia
valkopippuria

Levitä kauratuorejuusto tasan rieskojen välillä, Laita rieskan toiseen kapeaan päätyyn hieman enemmän tuorejuustoa, se toimii liimapintana. Ripottele tuorejuustolle siemeniä.
Pese kasvikset. Höylää kurkusta ja paprikasta ohuita siivuja juustohöylällä tai kuorimaveitsellä. Asettele kurkkua, paprikaa, rucolaa ja pinaattia rieskan keskelle ja rouhi päälle hieman valkopippuria. Rullaa rieskat ja käännä saumakohta rullan alle.


Rieskat voi tarjoilla heti, mutta jos sinulla on aikaa, saat mehevämmän lopputuloksen käärimällä rullat kelmuun/folioon ja anna maustua jääkaapissa tunnin verran tai vaikka seuraavaan päivään.

2 kommenttia :

  1. Nämä voisivat olla todella ihania, nam! Ajattelin tehdä äidilleni vegaanista porkkanakakkua, ennen äitini teki aina porkkanakakkua ja nyt on minun vuoroni :)

    ps. blogissani on tällä hetkellä arvonta ekologisista pesuaineista, käy kurkkaamassa jos kiinnostaa! http://turkooseja.blogspot.fi/2016/05/koti-siistiksi-ekologisesti-arvonta.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kannattaa kyllä kokeilla! Porkkanakakku kuulostaa hyvältä :)

      Pitääpä käydä kurkkaamassa arvonta.

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget