Hedelmäinen chiavanukas

30. kesäkuuta 2016


Chian siemenistä saa tehtyä helposti vanukasta, sillä siemenet muodostavat geelimäisen rakenteen nesteessä. Pohjana voi kuitenkin käyttää hedelmäsosettakin, jolloin vanukkaasta tulee erittäin raikas.

hunajameloni chiavanukas mansikka

Hyvää kesäkuun viimeistä!

Onko siis oikeasti ihan totta, että nyt on kesäkuun viimeinen päivä? Kesäkuu on ainakin omalta osaltani mennyt enemmän tai vähemmän töiden ja muiden tohinoiden parissa, että odotan jokseenkin innolla heinäkuun rennompaa aikaa. Toisaalta pidän työnteostakin, joten sinänsä kummassakaan vaihtoehdossa ei ole vikaa. Miten on sinulla? Joko on lomat pidettynä vai vieläkö ne ovat edessä?


Kesäisin parhautta on syödä kaikkea tuoretta ja maukasta, sillä kesällähän kaikki marjat, vihannekset ja hedelmät ovat pitkälti parhaillaan. Viimeaikoina olen ilokseni huomannut, että erilaiset melonit ovat olleet todella edullisia kaupoissa. Tällä kertaa matkaan tarttui hunajameloni, joka ei yleensä kuulu suosikkeihini, sillä monesti sen maku on hieman pistävä. Yleensä suosin vesimelonia ja cantaloupea. Nyt kuitenkin kokeilin hunajamelonia ja hyväähän se oli, olisikohan syy tässä kesässä?

hunajameloni chiavanukas mansikka

Hunajamelonista ja nektariineista voi surauttaa smoothiemaisen soseen, sillä meloni on sen verran vesipitoista, että se muodostaa soseelle sopivan pohjan. Chiavanukkaat tehdään usein kasvimaitoon tai johonkin muuhun selkeästi nestemäiseen aineeseen tai vaikka jugurttiin. En muista kuitenkaan törmänneeni chiavanukkaaseen, joka olisi tehty hedelmäsoseeseen. Niinpä siis tein ajatuksesta teoiksi ja tässä on hedelmäsosechiavanukkaani mansikoilla. Lopputulos toimi hyvin ja seos oli helposti lusikoitavaa kulhosta. Ihana kesäinen kokonaisuus joka niin maistuu ja näyttää kauniilta!

Mansikoilla saa kivasti koristeltua lasin reunat, sillä ohuet viipaleet pysyvät lasin seinämillä kun ne laittaa siihen ensimmäisenä ja kaataa seoksen lasiin varovasti niiden päälle. Sama toimii monilla hedelmillä, kuten kiivillä, josta saa hauskoja kuvioita hedelmän useamman värin ansiosta. 

Hedelmäinen chiavanukas

3-4 annosta

½ hunajameloni (n. 600g)
2 nektariinia
½ dl chiasiemeniä

tarjoiluun marjoja/hedelmiä, esimerkiksi mansikoita.

Paloittele meloni ja nektariinit, soseuta tehosekoittimessa soseeksi, auta lusikalla tarvittaessa. Lisää sekaan chiasiemenet ja sekoita. Koristele annoskulhojen reunat ohuilla mansikansiivuilla halutessasi. Jaa annosvuokiin haluamasi kokoisiksi annoksiksi ja nosta jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi, mutta vaikka yön ylikin. Koristele mansikoilla ja tarkoile.

hunajameloni chiavanukas mansikka

2 kommenttia :

  1. Oih nam jooh! Ihanan simppeli ohje, vielä kun olisi se tehosekoitin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus helpostikin saa hyvää ;) Sauvasekoitinkin käy tähän puuhaan, jos sellainen löytyy. Nyrkeillä tosin ehkä hieman vaikeaa lähteä smoothieta survomaan

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget