Marinoitu papusalaatti

29. elokuuta 2017


Helppo ja nopea salaatti lounaaksi tai lisäkkeeksi. Ainekset tähän papusalaatti löytyvät todennäköisesti valmiiksi jo kaapista.


Lounas, tuo yleinen ongelma joka piinaa suurinta osaa meistä joka päivä. Aina ei jaksaisi laittaa ruokaa, eikä ainakaan kovin pitkän kaavan kautta. Silloin helpot ja nopeat ruuat ovat kultaakin kalliimpia. Mielestäni kuitenkaan helppouden ei pitäisi tapahtua täyttävyyden ja ravintoarvojen kustannuksella.


Tein tätä salaattia ensimmäisen kerran lukiessani isoon tenttiin. Olin opiskellut siihen jo useamman viikon, sillä aihe oli todella laaja, viimeisten viikkojen aikana ennen tenttiä opiskelu alkoi kuitenkin muuttua aika epätoivoiseksi, eikä motivaatiota meinannut löytyä. Hyviä tekosyitä olla lukematta löytyi lukuisia: ruuanlaitto, siivoaminen, pyykkaaminen, internetin selailu... Kuulostaako tutulta?

Siksi täytyikin tehdä pieniä kompromisseja ja karsia jostain ajasta. Kun ruuanlaittoon kului aikaa sanotaanko 5 minuuttia, ei vain voinut käyttää sitä enää tekosyynä. Kunnon aivoruokaa tehdessä lukeminenkin sujui pari tuntia taas tehokkaasti. Voisinkin siis nimetä tämän myös motivaatiosalaatiksi!


Paras juttu tässä salaatissa onkin se, että siihen löytyy ainekset pääsääntöisesti valmiiksi kaapista. Samalla salaatti on muokattavissa hyvin helposti. Jos tarjolla ei ole esimerkiksi paprikaa, sen voi korvata kurkulla tai tomaatilla, avokadon tilalle oliiveja tai artisokkaa. Kidneypavut voi korvata kypsillä linsseillä tai muilla pavuilla.

Papusalaatti on tylsää sellaisenaan, joten siihen tarvitaan kunnolla makua. Teinkin kunnon mausteisen marinadin, joka on aika tujua sellaisenaan, mutta sekoitettuna salaattiin se on juuri täydellistä! Tabascon sijaan siihenkin voi käyttää srirachaa tai chilijauhetta. Inkiväärimehun sijasta voi laittaa omenaviinietikkaa tai miksei vaikka appelsiinimehua.

Tähän salaattiin ei siis löydy tekosyitä siitä, että jotain aineksia ei löydy kaapista! Paitsi ehkä silloin kun kuivakaappi ammottaa tyhjyyttä ja jääkaapissakin on vain valo... (silloin ehkä kannattaa suosiolla tilata se pizza)


Nyt kun koulut ja työt ja muut ovat kovasti taas käynnissä, niin meal prepping on kova juttu! Kannattaa siis pitää sellaisia raaka-aineita kaapissa, joista on helppo nopeasti saada jotain ruokaa. Minulla sellaiseen tarpeeseen löytyy yleensä aina jotain papuja ja kasviksia kaapista. Samoin erilaiset papupastat ja muut ovat tosi käteviä. Ei tarvitse värkkäillä sen ihmeempää kun ruuan saa valmiiksi kädenkäänteessä. 

Samalla ei joka päivä tarvitse miettiä mitä kaupasta tulisi hakea, kun kaapissa on aina jotain. Hyvinhän sitä voisi vaikka pitää tämän salaatin aineksia kaapissa, jolloin tietäisi ainakin jonkin ruuan, mitä voi tehdä nopeasti!


Marinoitu papusalaati

1-2 annosta

1 tlk kidneypapuja (tai muita kypsiä papuja)
1 avokado
1/3 punaista paprikaa
1 dl pakastemaissia
1 iso kourallinen herneenversoja tai vihreää salaattia
2 rkl auringonkukansiemeniä

Marinadi
2 rkl inkiväärimehua
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl nestemäistä valkosipulia tai 1 murskattu kynsi
½ tl (chipotle) tabascoa
mustapippuria

Valuta pavuista neste. Pilko kasvikset haluamasi kokoisiksi paloiki, revi herneenversot pienemmäksi. Sekoita ainekset keskenään.

Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja kaada salaatin päälle, sekoita hyvin. Anna salaatin maustua pari minuuttia, sekoita vielä ja tarjoile.


2 kommenttia :

  1. O-ou, näyttää superhyvältä! Mä opin tässä juuri viime viikolla syömään avokadoa, joten nyt oon innolla testailemassa reseptejä. :D Vähän piti totutella, mutta enää se ei tunnu suussa saippualta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Veera!
      Avokado onkin kätevä kun se sopii niin moneen :) Sen maku ja rakenne on kyllä aluksi tosi yllättävä, mullakin kesti aika pitkään tottua, mutta nykyään on suurta herkkua!

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget