Vegaaniset köyhät ritarit

18. elokuuta 2017


Köyhät ritarit valmistuvat helposti muutamasta raaka-aineesta. Tekemällä ne hyvästä paahtoleivästä, ei lopputulos ole niin pullainen, vaan kelpaa jopa aamupalalle!


Yhteistyössä Ginger People Suomi.

Köyhät ritarit, nuo ysärin suosikkiherkut. Muistan vielä lapsena kun luin omasta pienestä kokkikirjastani, miten köyhät ritarit valmistetaan leikkaamalla paahtoleivän reunat ensin pois. Olin tuolloin liian laiska niin tekemään, joten leivät paistettiin reunoineen päivineen. Näin myöhemmin ajateltuna taisi tuo laiskuus olla omaksi parhaakseni.

Nyt en siis edes mieti leikkaavani leivistä reunoja pois näitä ihania herkkuja varten. Valitsen jopa kaupan hyllyltä kauraisen ja täysjyväisen paahtoleivän täysvehnäleivän sijaan. Kriteerinä tosin oli, että leivän on oltava vaalea, kyllähän ritaria valitessa täytyy jotkin kriteerit olla!


Toinen asia, joka tekee näistä ritareista ennenkuulumattomia ei ole suinkaan vegaanisuus, vaan makumaailma. Nimittäin tiesitkö että mansikat ja inkivääri on ihan mahtava makupari! Olen useaan otteeseen tehnyt mansikka-inkiväärihilloa. Nyt ulkoistin hillon Ginger Peoplelle ja käytin heidän valmista inkiväärilevitettään, kutsuttakoon sitä hilloksi tai marmeladiksi. Parasta tuossa hillossa on mielestäni se, että tuotesisältöä selatessa näkee, että inkivääri on heti ensimmäisenä luettelossa. Tuote sisältää siis ihan oikeasti reilusti inkivääriä.

Tuo inkiväärihillo on selvästi makeaa, mutta siinä maistuu kunnolla inkiväärin mausteisuus ja siitä löytyy potkua. Niinpä siis makeat mansikat tasapainottavat tulista makua raikkaudellaan. Ei voi kuin kätellä itseään ja keittää kupillisen vahvaa lattea kaveriksi ja nauttia ihanista mauista.


Vegaanisten köyhien ritarien tekeminen ei käytännössä poikkea sen kummemmin normaaleista. Leipien dippausnesteeseen ei vain sekoiteta kananmunaa ja leipiä paistetaan ehkä hieman pidempään hyvän paistopinnan saamiseksi. Eli käytännössä puhutaan helpommasta tavasta kun aineksia tarvitaan vähemmän.

Nimetessäni tätä reseptiä jäin miettimään, että millä muotoa nämä ritarit ovat enää kovin köyhiä, sillä täytteitä kasautui aika kiitettävä määrä. Ei anneta sen kuitenkaan latistaa tunnelmaa, vaan kasataan vielä vähän enemmän mansikoita ja kermaa leipien päälle. Enemmän on enemmän tässä tapauksessa!


Köyhien ritarien pullajäljitelmäinen maku tulee siitä, että nesteeseen lisätään kunnolla mausteita. Käytin itse varmaan jopa ruokalusikallisen ceylonin kanelia, joka on hieman miedompaa kassiakaneliin (se taviskaneli) verrattuna. Kardemummaa voi myös ripotella haluamansa määrän nesteeseen, riippuen miten paljon sen mausta pitää! Halutessaan lisää potkua nesteeseen voi lisätä vaikka myös neilikkaa, maustepippuria tai miksei vaikka raastaa valmiiden leipien päälle hieman sitruunan kuorta.

Aamu, päivä tai ilta ei voi alkaa huonosti, kun sen aloittaa näillä ihanilla herkuilla!


Köyhät ritarit


8 viipaletta kaurapaahtoleipää
n. 4 dl kasvimaitoa
2 tl kanelia
½ tl kardemummaa
1 lusikankärjellinen vaniljaa

Koristeluun
Ginger People inkiväärihilloa
kookoskermavaahtoa
tuoreita marjoja

öljyä paistamiseen

Sekoita kasvimaitoon mausteet. Dippaa leipäsiivut molemmin puolin nesteessä ja laita kuumalle öljytylle pannulle paistumaan. Kun leipä on saanut paahtopintaa, käännä ja paista vielä toiselta puolelta.

Levitä paistetuille leiville inkiväärihilloa, kookoskermaa ja ripottele marjat päälle. Parasta lämpimänä.


Inkiväärihillo saatu Ginger People Suomelta kokeiluun.

2 kommenttia :

  1. Oi minäkin haluan, näyttää todella hyvältä! Viikonloppuna voisikin tehdä pitkästä aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emilia! Munkin tekee kyllä mieli lisää kun näitä kuvia katselee, kauhee kohtalo viikonlopulle ;)

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget