Pizzamuffinssit

5. lokakuuta 2017


Pizzahenkiset muffinssit ovat loistavia eväänä, välipalana tai leffankatselunaposteluna! Munffinsseissa on mukavasti proteiinia ja reilusti makua.


Mun täytyy tunnustaa nyt heti alussa, etten ala jänistää, että tämä resepti ei ole omaa tuotantoani. Nimittäin näiden ihanien herkkujen takana on keittiössäni ohessa hääräilevä parempi puoliskoni. Joka hänkin, yllättävää kyllä, pääsee aina toisinaan laittamaan meillä ruokaa! Ja koska välillä hänen ideansa tuntuvat huomattavasti paremmalta kuin omani, täytyy päästää tuo mystinen ruokakuvieni käsimallina esiintyvä henkilö estradille reseptin muodossa.

Tarina alkaa niin, että olin myöhään illalla poissa kotoa ja kun saavuin nälkäisenä kahdeksan jälkeen paikalle, sain jo rappukäytävässä haistella ihania tuoksuja toivoen lähteen olevan meidän asunto. Kun lopulta sitten pääsin sisälle, osoittautui toiveeni oikeaksi. Hellalla oli muffinssipellillinen (joskin enää puolillaan) odottamassa täynnä näitä ihania muffinsseja. Söin ensimmäiset kaksi seisaaltaan hellan ääressä. Seuraavien kahden kohdalla maltoin jo istuutuakin. Niin hyviä ne olivat.


Päätinkin sitten näppäränä ruuanlaittajana tehdä muffinsseja itse saamani ohjeistuksen mukaisesti. Uunista tulleet muffinssit eivät sitten oikein maistuneet millekään ja olivat hieman liian pehmoisia pysyäkseen koossa. Mitä olisin voinut tehdä väärin, ikäänkuin en olisi ikinä mitään leiponut kun en osaa edes yksiä muffinsseja jäljitellä ohjeen kera!!

Lopuksi sitten muuttelin vielä hieman ainesosien suhdetta ja käytin mausteita soijarouheeseen reilummalla kädellä. Olen usein huomannut että olen hieman liian säästeleväinen kaikkien makuaineiden kanssa ruoissani. Nyt sitten kaikki peliin! Uunista tultuaan muffinssit otos 2 olivatkin sitten (lähes) yhtä hyvän makuisia kuin alkuperäisetkin! Väitänkin siis, että nämä muffinssit ovat ehdottomasti parhaimmillaan, kun joku muu tekee ne sinulle ja saat istua valmiiseen pöytään! Näin sen täytyy olla.


Nimesinkin nämä muffinssit sitten roskiski pizzamuffinsseiksi (varmistaen tietysti viralliselta reseptin laatijalta suostumuksen) ja nimi on mielestäni juuri sopiva. Nämä muffinssit ovatkin siis juuri sopivia syötäväksi silloin, kun tekee mieli jotain pientä suolaista. Toimivat ne toki teeveenkatselueväänä tai töissä eväänä, molempia tapoja olen omatoimisesti testannut! 

Onko sulla jotain luottoreseptiä suolaisiin leivonnaisiin, jota tarjoat aina silloin kun tulee vieraita? Olisi kiva kuulla!


Pizzamuffinssit

n. 10 muffinssia

Maustettu soijarouhe
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl soijarouhetta
2 rkl pestoa
1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl ketsuppia
pippuria
yrttisuolaa

öljyä paistamiseen

Taikina
1½ dl (täysjyvä)spelttijauhoja
1½ dl kikhernejauhoja
n. 2 dl vettä
2 rkl öljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
n 50 g vege cheddaria (Sheese cheddar-style raaste)


Pilko sipulit ja kuullota öljyssä. Lisää sekaan soijarouhe ja kaada kuumalle pannulle vettä sen verran että rouhe pehmenee. Lisää pannulle pesto, tomaattipyre, ketsuppi ja mausteet ja paista vielä hetki.

Sekoita taikinan kaikki ainekset keskenään, lisää hieman vettä jos taikina ei ole notkeaa. Lisää maustettu soijarouhe ja kääntele taikina hyvin sekaisin ja lusikoi muffinssivuokiin.

Paista muffinsseja noin 20 minuuttia 200 asteisessa uunissa.


Vinkit!
  • Maustetun soijarouheen sijaan voit käyttää esimerkiksi valmiiksi maustettua härkistä, BBQ sopisi muffinsseihin varmasti! Älä epäröi myöskään käyttää muita valmiiksi maustettuja vege"muruja" kuten vaikka Vegetarian butcherin vegepekonia. Lisää tällöin käyttämääsi vegemuruun 1 rkl tomaattipyrettä ja 2 rkl ketsuppia ja käytä kuten ohjeen maustettu soijarouhe.
  • Käytin itse soijarouheen maustamisessa vihreää pestoa tai omatekemää persiljapestoa, joten käytä vapaasti omaa suosikkipestoasi.
  • Taikinan spelttijauhot voi halutessaan korvata tavallisilla vehnäjauhoillakin.

Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

6 kommenttia :

  1. Ei vitsi kun kuulostaa hyvältä!! 😋 Pitää varmaan vain korvata soija jauhelihalla et saa miehenkin syömään.. mitä luulet toimisiko se?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! Nää oli ihan älyttömän hyviä!
      Tosiaan mun poikakaveri, joka on sekasyöjä kehitteli nämä itse, joten uskon hyvinkin, että jos sekin söi näitä soijarouheen kanssa, niin varmasti menee teilläkin! :)

      Poista
  2. Hmm löytyisiköhän meiltä tähän suoraan kaikki ainekset.. Täytyy käydä kurkkimassa kaappeihin, vaikka meillä eilen syötiinkin jo tekemääni pizzaa :D Persiljapesto kuulostaa myös ihanalta!

    Meidän vakkari tarjottava taitaa olla sienipiirakka pohjautuen äitini ohjeeseen, helppo, nopea ja varma jos vieraat ovat sienien ystäviä. Toinen tarjottava on usein itse tehdyt pasteijat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti löytyy! Sun vinkistä käytinkin tässä juuri tuota Sheesen cheddaria :D Toimii just tällaisessa!

      Sienipiirakka kuulostaa kyllä ihanalta. Sitten kun löytyisi taas lisää niitä sieniä niin olisi kova sana. Pasteijat on mulla ollu sellanen helppo ja nopee tehdä kans! Maustettua soijarouhetta sisälle ja se on siinä :) Tai sit tehdä niistä ns. kroisantteja ja väliin paprikaa ja vegejuustoa.

      Poista
  3. Sinä se osaat taikoa vaikka ja mitä erilaista. Ihastuttavaa, kuinka monipuolisesti ja tosiaan tyystin erilaisesti tuot ruokia esille blogissasi. Tässä blogissa on vaihtelua arkisiin makaroonilaatikoihin, joten kiitos sinulle siitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Viltsu!
      Ihana kuulla että blogista löytyy mieleisiä ideoita :) Meillä harvoin syödäänkään ns. tavallista ruokaa (tai mitä onkaan tavallinen ruoka? :D) ja välillä kuuleekin kysymyksiä, että voisiko vaihteeksi olla jotain ihan tavallista perinteistä. Muuttuu tavallinen eksoottiseksi kun sitä on tarjolla harvemmin.

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget