Kylmäsavutofupasta

9. tammikuuta 2018


Kylmäsavumarinoidusta tofusta syntyy maukas pasta sesongin kasvisten kanssa. Pasta ei aina tarvitse kermakastiketta, vaan laadukas oliiviöljy ja tujaus sitruunaa maustaa annoksen aivan yhtä hyvin!


Pasta on yksi näppärimmistä arkiruokien pohjista, sillä se valmistuu nopeasti, se täyttää ja kukapa nyt ei pastasta pitäisi? Turhan usein huomaan kangistuvani pastakastikkeiden kanssa tomaattikastikkeeseen tai kaurakermaan. On vain niin helppo tehdä se tuttu ja turvallinen soijarouhebolgnese tai kermakastike

Usein pastaan tulee kaikenlisäksi sullottua kaikki jämät mitä on jääkaapissa: nahistuneet kasvikset, viimeiset rippeet tofua, kerma- tai jugurttipurkin jämät jne. Ja lopputulos ei välttämättä ihan aina ole niin hyvä mitä kuvittelisi. Tai sitten tähtien ollessa oikeassa asennossa saatkin aikaiseksi jotain älyttömän herkullista. Mulle on käynyt näin aika usein silloin, kun oon tiristänyt jääkaapista puolikkaan jämäsitruunan pastan sekaan. Ihan älyttömän hyvää!


Sitruuna ja tilli toimivat aina yhdessä, ja kun tähän kaksikkoon lisää vielä kylmäsavustettua tofua, ei voi olla huutamatta hurraata kun pääsee haarukoimaan ruokaa lautaselta. Olen tehnyt tätä pastaa nyt jo useamman kertaa, ja se on aina vaan niin hyvää kerta toisensa jälkeen. Hauskaa tässä on myös se, että annokseen voi upottaa mieleiset kauden kasvikset ja homma on siinä.

Nestesavu tuo lisää savuisuutta kylmäsavutofun lisäksi, mutta sen määrässä ei kannata liioitella. Lisää nestesavua siis vain pienissä erissä jos epäilet pidätkö siitä, ihan tilkkanen vain kerrallaan. Jos nestesavua päätyy ruokaan liikaa, siitä tulee helposti epämukavan hapanta. Älä kuitenkaan huoli, nestesavu on loistava mauste sopivissa määrin käytettynä!

Kylmäsavutofupasta

4 annosta

1 pkt kylmäsavu tofua
n. 200 g täysjyväspagettia (glut.tarv.)
200 g kirsikkatomaattia
100 g broccolinia
2 punasipulia
3 valkosipulinkynttä
1 nippu tilliä
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
½ dl oliiviöljyä
1 tl nestesavua
suolaa
pippuria

öljyä paistamiseen

Laita tofu talouspyyhkeen väliin imemään enin neste pois. Leikkaa suikaleiksi.

Keitä spagetti paketin ohjeen mukaan. Huuhtele tomaatit ja broccolini ja pilko sopiviksi paloiksi.

Pilko sipulit ja kuullota öljyssä. Lisää sekaan tofukuutiot ja paista kunnes tofu saa väriä. Lisää pannulle keitetty pasta ja loput aineksista, sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget