Curry-udonnuudelit tofulla

5. maaliskuuta 2018


Paksut udon-nuudelit imevät tehokkaasti makua, joten curry on hyvä mauste niiden kaveriksi. Ruokaan saa vaihtelua käyttämällä monipuolisesti kasviksia, paistettua tofua ja sieniä.


Nuudelit kuuluvat vakiona arkiruokarepertuaariini, sillä ne ovat niin helppoja ja nopeita valmistaa. Nuudeleilla en kuitenkaan tarkoita niitä kiemuraisia pikanuudeleita, joita myydään annospusseissa, vaan isommissa paketeista myytävistä ns. irtonuudeleista. Nykyään tavallisissakin marketeissa valikoima on runsas - löytyy riisiä, täysjyvää, ramenia, sobaa, udonia ja ties mitä. 

Nuudeleista saa yhtä hyvin kuin mistä tahansa muustakin täyspainoisen ja terveellisen aterian. Niiden kaveriksi onkin helppo valmistaa erilaisia kasviksia, sieniä ja proteiininlähdettä. Oma suosikkini nuudelien kaveriksi onkin tofu. Rouheista tofupaloista saa nuudelien kaveriksi sopivasti rakennetta ja tofu on tarpeeksi miedon makuista, että kastike pääsee kunnolla loistoonsa.


Udonit ovat japanilaisia vehnästä valmistettuja paksuja nuudeleita. Ne imevät reilusti makua ympäriltään, mutta toisaalta maistuvat hyvältä myös miedommalla maulla. Curryjauhe onkin helppo mauste, jos nuudeleihin haluaa makua vain yhdestä maustepurkista. Olen ihastunut Urtekramin curryjauheeseen, se on juuri sopiva omaan makuuni. Tulinenhan se ei ole, mutta tulisuutta voi halutessaan lisätä vaikka tuoreella chilillä.


Nuudeleiden kaveriksi laitan yleensä aina jotain proteiinilähdettä, joista tofu onkin yksi suosikkini. Kun tofuun paistaa rapean pinnan saa siitä mukavasti rakennetta nuudelien sekaan ja tässäkin ruuassa curry värjää yhtälailla nuudelien lisäksi tofunkin kauniin keltaiseksi. Kuten aasialaisten makujen kanssa usein on, tämäkin ruoka on parhaimmillaan kun annoksen päälle tiristää hieman tuoretta limeä ja sitten täytyykin kauhoa vauhdilla suuhun ennenkuin muut ehtivät!


Curry-udonnuudelit tofulla

4 annosta

1 pkt/n. 300 g maustamatonta tofua
250 g udonnuudeleita
2-3 kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
1 pala inkivääriä
1 punainen mieto chili
2 rkl (seesami)öljyä
100-200 g siitakesieniä/herkkusieniä
3 porkkanaa
200 g vihreitä papuja
3 rkl (vähäsuolaista) soijakastiketta
2 rkl curryjauhetta


Kääri tofu keittiöliinaan ja laita päälle painoksi esimerkiksi paistinpannu. Anna enimmän nesteen imeytyä pois. Kuutioi tofu.

Keitä udonnuudelit paketin ohjeen mukaisesti. Säästä noin 1 dl keitinlientä

Pilko kevätsipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili pieneksi. Laita kevätsipulin valkoinen osa, valkosipuli, inkivääri ja chili paistumaan pannulle seesamiöljyyn. Kuullota kunnes kevätsipuli pehmenee. Leikkaa siitakesienet siivuiksi ja laita pannulle paistumaan. Kun sienistä on haihtunut enin neste, laita pannulle myös kuutioitu tofu ja anna siihen paistua kunnolla pinta.

Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi siivuiksi tai julienneleikkurilla. Kun tofu on saanut pintaa, lisää pannulle myös porkkana ja vihreät pavut. Kaada sekaan soijakastike ja ripottele curry. Sekoita.

Lisää pannulle udonnuudelit ja 1 dl keitinlientä ja sekoita hyvin. Anna paistua kunnes neste on haihtunut.

Tarjoile nuudelit kevätsipulin vihreiden osien, chilin ja silmusalaatin kanssa.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget