Suklaa-popcornkakku

24. huhtikuuta 2018


Suklaakakku nousee ihan uudelle tasolle, kun sen päälle ripottelee popcorneja. Tämä kakku onkin täydellinen suolaisen ja makean symbioosi, jossa löytyy paljon makua ja hauska ulkonäkö!


Mielessäni on jo pitkään pyörinyt ajatus popcorneilla kuorrutetusta kakusta. Popcornleivonnaisissa näkee usein käytettävän kinuskia, mutta sitä en omaan kakkuuni halunnut. Niinpä siis luottokakku suklaapohjalla ja -kuorrutteella. Suklaan ja popcornien yhdistelmä onkin niin ihana, että tätä kakkua tulee otettua heti perään toinenkin pala.

Lähestyvä vappu tai mikä tahansa muukin juhla on oiva hetki kokeilla tätä herkkukakkua. Tämä ohje on hieman pienemmälle kakulle, joten sivun lopusta löytyy vinkit suuremman kakun valmistukseen, kannattaa lukea siis lopun vinkkilista!


En yleensä ole kovinkaan paljoa popcornien perään, mutta jotenkin ne vain toimivat kakussa todella hyvin. Tiedät varmaan vastaavia suolainen+makea herkkuja kuten suolakinuski, sormisuolatut leivonnaiset, maapähkinävoiherkut jne. Tässä kakussa pätevät juuri samat lainalaisuudet!

Jos laiskottaa (kuten minua) voi popparit valmistaa ihan vain mikropopparipussista, jolloin kannattaa vain tarkistaa etteivät popparit sisällä voita. Monilla valmistajilla mikropoppareita on jopa vähemmällä rasvalla, mutta valitse toki kaupasta omat suosikkipopparisi. Popparit voi valmistaa myös ihan kattilassa, jolloin kannattaa olla käytössä kannellinen kattila ettei paukkuvat jyvät lentele ihan minne sattuu!


Suklaa-popcornkakku

8-10 palaa, 16-20 cm irtopohjavuoka

Suklaataikina
2½ dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½ dl (kookos/fariini)sokeria
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 dl kasvimaitoa
½ dl rypsiöljyä
öljyä vuokaan

Kuorrute
2 dl kookosmaitoa (jääkaappikylmää)
50 g tummaa maidotonta suklaata (esim pandan tummasuklaa)
1 rkl kaakaojauhetta

Väliin
2 dl vadelmia tai vadelmahilloa
2 dl valmiita popcorneja (noin ½ dl jyviä) + hieman suolaa


Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kasvimaito ja öljy kulhossa, siivilöi jauhot niiden päälle ja kääntele taikina hyvin sekaisin.

Pingota leivinpaperi 16-20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja öljyä reunat. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 200 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia, kokeile hammastikulla kun siihen ei jää enää taikinaa. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

Valmista täyte pohjan jäähtyessä. Sulata suklaa. Vatkaa kookosmaitoa sähkövatkaimella ja kaada sula suklaa vanana sen sekaan, että saat tasaisen seoksen. Lisää myös kaakaojauhe ja sekoita. Nosta täyte jääkaappiin jähmettymään.

Valmista popcornit. Jos käytät hyviä paahda nitä kannellisessa kasarissa kunnes ne paukkuvat auki. Lisää halutessasi pari hyppysellistä suolaa.

Kun pohja on jäähtynyt kunnolla leikkaa se kahdeksi kerrokseksi terävällä veitsellä. Levitä puolet kuorrutteesta alapuolen päälle ja nostele vadelmat. Nosta yläpuoli vadelmien päälle. Levitä loppu kuorrute kakun päälle ja ripottele pääle popcornit. Säilytä kakku jääkaapissa ennen tarjoilua.


Vinkit!
  • Jos haluat kakusta tavalliseen 24-26 cm irtopohjavuokaan, kaksinkertaista ohje. Tällöin paistoaika uunissa saattaa olla hieman pidempi. Tarkista siis tällöin kakun kypsyys 30 min kohdalla ja jos hammastikku on vielä kostea jatka paistoa 5-10 min.
  • Lisämehevyyttä kakkuun saa valelemalla kakun päälle ripoteltavien popcornien päälle vielä sulaa tummaa suklaata.

Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget