Porkkana-bataattikeitto ja thaimarinoitu tofu

27. syyskuuta 2017


Uudesta Kasvis-ruokakirjasta löytyy täyteläisen porkkana-bataattikeiton ohje, jonka juju piilee thaimarinoidussa rapeassa tofussa. Täyteläisessä keitossa on kunnolla makua ja ihanat värit!


Tämä syksy on keittokirjojen osalta pelottavan lupaava. Tuskin maltan odottaa ensikevättäkään! Kävin viikonloppuna Hannan Soppa -blogin Hannan Kasvis-ruokakirjan julkkareilla. Tapahtuma järjestettiin Hannan idyllisessä kodissa Loviisassa, ja oli mahtavaa päästä tutustumaan uuteen kirjaan ja maistelemaan sen reseptejä itse kirjailijan tarjoilemana.

Uudesta kirjasta inspiroituneena pitikin heti päästä kokeilemaan sen reseptejä. Kirjassa on paljon arkeen sopivia reseptejä, jotka ovat loistavia silloin kun ei jaksa, tai ehdi, ideoida sen kummempaa. Resepteissä kuitenkin riittää haastetta myös enemmälle kokkailulle ja herkkuhetkiin. Ehdottomasti opus joka hyllyyn kannattaa omaan hankkia!


Kirjan resepteistä ensimmäisenä silmiini pisti syksyisen oranssi porkkana-bataattikeitto. Keittoja tuleekin tehtyä jostain syystä ihan liian harvoin, vaikka mikäpä olisi sen helpompaa ja parempaa ruokaa. Tämän keiton juju on kuitenkin currytahnalla maustetussa tofussa, jota olisi tehnyt mieli kaataa koko paketillinen annokseen.

Tapani mukaan kuitenkin vähän muokkailin reseptiä... tai ehkä syynä oli myös se että unohdin ostaa inkivääriä ja mantelitahna oli päässyt loppumaan. Samalla puolitin keiton määrän reseptistä, että ehdin sen syödä talouden ainoana jäsenenä, mutta tofua annokseen lippasin kuitenkin runsaammin. Parasta resepteissä onkin tehdä niihin pieniä muutoksia sen mukaan mitä on kaapissa ja mikä on oman mieltymyksen mukaista.


Näin julkkareiden jälkeen on vieläkin todella hyvä fiilis, sillä harvoin sitä pääsee kenenkään kotiin tarjoilujen ääreen ja niin kauniiseen ympäristöön! Hanna tarjoili meille kirjan resepteistä kokonaisena paahdettua kukkakaalia, indonesialaista gado gado -salaattia, hummusplatterin tofuhalloumilla ja jälkkäriksi maukkaita mustapapubrownieita. Nyt onkin kova polte päästä herkuttelemaan kirjan resepteillä lisää! Ensin kuitenkin pitää syödä tämä keitto loppuun!

Mikä sua inspiroi syksyssä?


Porkkana-bataattikeitto & thaimarinoitu tofu

2 annosta

Keitto
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
1 keskikokoinen bataatti
2 rkl punaista currytahnaa
5 dl kasvislientä
½ dl manteli/maapähkinävoita
½ limen mehu
suolaa
mustapippuria

Thaimarinoitu tofu
300 g maustamatonta tofua
1 rkl soijakastiketta
1 tl punaista currytahnaa

öljyä paistamiseen

Laita tofu ensin kuivumaan talouspaperien väliin.

Pilko sipuli ja valkosipuli ja freesaa pannulla öljyssä. Kuori ja paloittele porkkanat ja bataatti. Lisää juurekset ja currytahna pannulle ja paista hetki. Lisää sekaan kasvisliemi ja keitä juurekset kypsiksi. 

Kuutioi odotellessa tofu ja laita kuivalle pannulle paistumaan. Kun tofu on saanut väriä lisää pannulle tilkka öljyä ja paista vielä pintaa. Lisää lopuksi pannulle curry ja soijatahna ja anna muhia hetki.

Lisää kattilaan manteli/maapähkinävoi ja soseuta. Mausta limen mehulla, suolalla ja pippurilla.

Annostele keitto ja tarjoile tofukuutioiden kanssa. Tiristä vielä lopuksi keiton päälle lisää limeä makujen vahvistamiseksi.


6 kommenttia :

  1. Kiitos Jenni ihanasta postauksesta <3 Tämä soppa onkin yks mun lemppareista kirjasta!
    Ja ihanaa, kun tulit julkkareihin! Toivottavasti nähdään taas pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi! :) Tää oli kyllä ihan mahtava ja tuo currytahna oli nerokas! Huomasin myös että taisin vahingossa käyttää myös samaa keittiöliinaa omissa kuvissani kuin on kirjassa :D

      Oli ihana nähdä, toivottavasti pian uudelleen!

      Poista
  2. Ihanat värit! Nyt tekisi mieli keittoa ja vaipua maha täynnä peiton alle möllöttämään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Kuulostaa suunnitelmalta! Tän keiton valmistumiseen meni se about puol tuntia, joten nopee ruoka on ainakin kyseessä (jää enemmän aikaa löhötä peiton alla ;) )

      Poista
  3. Tämä näyttää niin herkulliselta! Täytyy ehdottomasti tutustua tuohon kirjaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emilia! :)
      Suosittelen erittäin lämpimästi tutustumaan kirjaan!

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget