Kirjoittaja

Hei olen Jenni, tervetuloa Ruoka-alkemisti -blogiini!

Blogistani löytyy reseptejä ja vinkkejä kasvisruoannälkäisille. Periaatteeni ruuanlaitossa on terveellisyys mausta tinkimättä. Reseptini ovat pääsääntöisesti valmistettu vähemmällä sokerilla, sekä täysjyvätuotteista. Blogin reseptit ovat reilun vuoden olleet vegaanisia ja tulevat olemaan jatkossakin. Joukosta löytyy myös gluteenittomia ruokia ja japanilainen ruoka on yksi intohimoistani.

Ruoka-alkemistista löytyy erilaisia suolaisia ja makeita vegaanisia- ja kasvisruokareseptejä, onpa toki mukaan eksynyt ajan saatossa pari kalareseptiäkin, joita en suosion vuoksi viitsi poistaa. Reseptini ovat terveellisiä ja useimmiten yksinkertaisia, vaikka toisinaan innostun kokeilemaan monimutkaisiakin ruokalajeja. Olen aina ollut kiinnostunut Japanin kulttuurista, joten avaan jutuissani japanilaista ruokakulttuuria ja reseptiikkaa aina silloin tällöin. Voit löytää täältä perinteisiä ruokia muokattuna kasvisversioiksi, ihan ehtaa kasvisruokaa itsessään, sekä omakehittelemiäni reseptejä (jollaisia suurin osa blogin resepteistä on).

Koska ei ole olemassa yhtä ainoaa tapaa syödä terveellisesti, esittelen vain omaa näkemystäni terveellisemmistä valinnoista ruoan suhteen. Terveelliseen ruokaan kuuluu mielestäni oikeat ja monipuoliset raaka-aineet, myös kotimaiset ja jopa itsekasvatetut kasvikset ovat todella hieno asia! Ruoasta tulisi tulla hyvä olo, jos ähkyä ei oteta huomioon, joka auttaa jaksamaan.

Olen koulutukseltani biokemisti ja opiskelemassa farmaseutiksi, joten Ruoka-alkemisti nimenä on enemmänkin viittaus kytkökseeni luonnontieteisiin, kuin ruoan molekyyligrastronomisten ominaisuuksien analysoimiseen. En toki kiellä, etteikö luonnontieteellisellä lähestymistavallani ja lähdekriittisyydellä olisi vaikutusta resepteihini ja toimintatapoihini. Ei kuitenkaan hätää, sillä en käytä pipettiä tai analyysivaakaa raaka-aineiden mittaamiseen, vaikka dekantterilasi onkin mainio mitta-astia!

Perustin ruokablogin alun perin tarkoituksenani arkistoida reseptejäni ja näyttää tuttaville, mutta nykyään se on paljon enemmän. Tähän kehittelyyn, kirjoitteluun, kuvaamiseen ja reseptien jakamiseen jää jotenkin koukkuun ja on ihanaa lukea teidän kommenttejanne! Olen aina rakastanut ruuanlaittoa ja pienenä haaveilinkin leipurin urasta, toisin kävi, mutta tässä sitä ollaan.


Viihdy, nauti ja ota yhteyttä, vaikka jättämällä kommentti!

Yhteyttä voi ottaa emailiin ruokaalkemisti(ät)gmail.com


PS. Toisinaan keittiössä ja kuvauksessa koira-assistenttini on innokkaasti mukana, joten voit löytää Fonzienkin aina välillä kuvien seasta.


Blogger Widget